کاهش تعداد دانشجو در دانشگاه علمی و کاربردی 97
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی اعلام کرد : در حال حاضر امکان پذیرش یک میلیون و 200 هزار دانشجو را داریم در حالی که تعداد دانشجویان فعلی کمتر از یک سوم ظرفیت است .
محمد حسین امید در نشست بیست و ششمین سالگرد تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ضمن تشریح برنامه های دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد : این دانشگاه اکنون کمتر از نصف هدف گذاری برنامه ششم توسعه را دارا است و تعداد دانشجویان مراکز علمی کاربردی به 500 هزار دانشجو نیز نمی رسد .
وی گفت : دانشجویان مهارتی این دانشگاه باید تا پایان برنامه ششم توسعه ، 30 درصد کل دانشجویان کشور را شامل شوند و تا سال 99 ، یک میلیون و 200 هزار دانشجوی مهارتی داشته باشیم .
امید با اعلام اینکه تعداد ثبت نام دانشگاه علمی و کاربردی 97 برای ورودی مهرماه کمتر از 50 هزار نفر بوده ، گفت : دلایل گوناگونی باعث کاهش ظرفیت دانشجویان شده است که یکی از آن ها کاهش خروجی دانش آموزان فنی و حرفه ای به دلیل اجرای نظام شش ، سه ، سه بوده است که امسال به سال دوازدهم خود رسیده است .
رئیس دانشگاه علمی کاربردی با اشاره به هدفگذاری دانشگاه جامع علمی کاربردی برای جذب 40 درصدی دانش آموزان مراکز فنی که سال آینده فارغ التحصیل می شوند ، اظهار کرد : بخشی از چالش دانشگاه در پذیرش دانشجو در سال آینده حل خواهد شد .
وی گفت : این دانشگاه که با هدف توسعه آموزش های مهارتی با 25 مرکز آغاز به کار کرد ، اکنون با حدود 900 مرکز به فعالیت های خود ادامه می دهد .
به گفته امید ، در دوره جدید ، مدیریت این دانشگاه به ساماندهی مراکز خود پرداخت و با نظام بخشی به فعالیت ها ، ارتقای کیفیت ، توسعه مهارت ها و ماموریت گرایی اهداف 26 ساله خود را دنبال کرد .
وی در ادامه از وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در باره تامین هزینه دانشجویان درخواست کمک کرد و افزود : تربیت هر دانشجوی مهارتی در دانشگاه علمی کاربردی کمترین هزینه را دارد . چند سالی است که برای تامین این هزینه درخواست می کنیم اما هنوز اتفاقی نیفتاده است در حالی که آموزش های مهارتی و آموزش های نظری تفاوت های بسیاری در صرف هزینه دارند . آموزش های دانشگاه علمی کاربردی نیز بر پایه مهارت پایه گذاری شده است .
رئیس دانشگاه علمی کاربردی در ادامه نیز به تشریح فعالیت های صورت گرفته در این دانشگاه براساس سیاست های وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و همچنین آمایش آموزش عالی پرداخت .
اقداماتی چون ماموریت گرایی ، گزینش و پالایس مدرسان ، ساماندهی مراکز استیجاری ، تقویت و توسعه مراکز رشد ، اجرای دوره های پودمانی و … از موارد مورد اشاره امید بود .
منبع : ایرنا
پاسخ دهید