پاسخ به اعتراضات داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد 98
رئیس سازمان سنجش در پاسخ به اعتراضات داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد 98 از این سازمان به عنوان مجری قانون یاد کرد .
دکتر ابراهیم خدایی افزود : ظرفیت های دانشگاه با توجه به درخواست دانشگاه و تایید شورای گسترش آموزش عالی در دفترچه های آزمون ها چاپ می شود و تعیین ظرفیت بر اساس امکانات دانشگاه صورت می گیرد و سازمان سنجش دخالتی در میزان ظرفیت ندارد و تنها دانشگاه تصمیم گیرنده است .
وی گفت : در زمان ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد ضوابط و در زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد ظرفیت های دانشگاه ها به صورت شفاف اعلام می شود و نمی توان یک دانشگاه را مورد مذمت قرار داد که ظرفیت یک رشته را تغییر داده است چرا که برای افزایش ظرفیت امکانات آموزشی مد نظر قرار گرفته است .
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره بحث ضوابط و مقررات ورودی آزمون کارشناسی ارشد و اعتراض داوطلبان به سهمیه ها گفت : دو محل مرجع تعیین سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد هستند . یک مجلس شورای اسلامی و دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی . ضمن اینکه ضوابط شرکت در آزمون و جزئیات سهمیه ها در دفترچه ثبت نام و انتخاب رشته آزمون ها مشخص درج شده است .
وی افزود : ۲۵ درصد ظرفیت هر کدرشته محل به « همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر » ، « آزادگان و همسر و فرزندان آنان » ، « جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان » اختصاص دارد . ( سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت ) . همچنین پنج درصد ظرفیت هر کدرشته محل نیز به « جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان » و « همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه » اختصاص دارد ( سهمیه ایثارگران ۵ درصد ظرفیت ) که همه اینها به شرط داشتن ۷۰ درصد نمره است .
وی گفت : داوطلبان ایثارگر اعم از ( ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت و ایثارگران ۵ درصد ظرفیت ) و رزمنده شامل ( رزمندگان بسیجی ، رزمندگان جهادگر ، رزمندگان نیروهای مسلح ، خانواده شهدا « پدر ، مادر ، خواهر و برادرشهید » ، همسر و فرزندان معظم شهدا و یا مفقودالاثر ، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان ، جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان ، آزادگان و فرزندان و همسر آنان ، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبان در جبهه ) هستند .
خدایی یادآور شد : طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمول سهمیه تکمیل نشود ، خالی مانده آن ، ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حدنصاب لازم را داشتند، تخصیص می یابد .
وی خاطرنشان کرد : آنچه اتفاق افتاده این است که ظرفیت این سهمیه ۳۰ درصدی در دانشگاه ها و رشته های پرمتقاضی پر شده است . ضمن اینکه داوطلب در زمان انتخاب رشته می داند که ۳۰ درصد ظرفیت به این سهمیه اختصاص دارد .
رئیس سازمان سنجش گفت : مطالبی از سوی برخی از نمایندگان مجلس درباره مازاد بودن این ظرفیت و یا تفاوت قانون با آنچه در مذاکرات مجلس روی داده مطرح می شود که ما از این موضوع تعجب می کنیم. مبنای عمل نظام آموزش عالی و سازمان سنجش قانون ابلاغی مجلس به دولت است و بسیار عجیب است که این گفته ها بر چه مبنایی عنوان می شود .
وی گفت : سازمان سنجش آموزش کشور درباره سهمیه ایثارگران تنها قانون را اجرا کرده است و هر زمان مرجع قانونگذاری ، قانون را اصلاح کرد ، سازمان سنجش نیز به عنوان مجری آن را اجرا می کند .
رئیس سازمان سنجش یادآور شد : بارها اعلام کرده ایم که سازمان سنجش نیز موافق است که کل سهمیه ها و تسهیلات حذف شود و مبنای علمی تنها ملاک ورود داوطلبان باشد .
وی خاطرنشان کرد : اگر داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد به عدم قبولی خود اعتراض دارند به آن ۳۰ درصد ظرفیت توجه کنند و با محاسبه رتبه خود اگر رتبه بهتری کسب کردند می توانند برای اعتراض نسبت به ثبت درخواست در سیستم پاسخگویی سازمان سنجش اقدام کنند .
خدایی تاکید کرد : اعتراض به قانون مصوب باید در جای دیگری صورت گیرد و سازمان سنجش مرجع اعتراض به قانون نیست .
منبع : مهر
پاسخ دهید