دغدغه های جدید کلاس دوازدهمی ها
چند سالی است که آموزش و پرورش در تلاطم تغییر پایه ها و رشته های تحصیلی افتاده و با آغاز اجرای ساختار نظام آموزشی ۳-۳-۶ از سال ۹۱، هر سال کتب درسی دو پایه تحصیلی را تغییر داده و یک پایه را مستقر کرده است . البته اوج مشکلات آموزش و پرورش به زمانی بر میگردد که ناچار شد یک پایه به دوره ابتدایی اضافه کند . کمبود معلم و کمبود فضای آموزشی سیستم تحت تاثیر قرار داد به طوریکه تبعات منفی آن هنوز ادامه دارد .
در سال تحصیلی جاری ساختار نظام آموزشی جدید کامل شد و به سال آخر اجرای خود رسید . به این ترتیب دوره پیش دانشگاهی حذف و پایه دوازدهم مستقر شد . سه ساله شدن هنرستان ها برای اولین بار نیز چالش برانگیز بود اما با شروع سال تحصیلی و اعلام مسئولان به نظر میرسد در حال حاضر مشکلی از باب تجهیزات و نیروی انسانی در هنرستان ها وجود نداشته باشد و تحصیل در پایه دوازدهم با وجود همه کمبود ها و مشکلات پیش برود .
استقرار پایه دوازدهم و ۱۲ساله شدن نظام آموزشی صرف نظر از چالش تامین نیرو ، فضا ، تجهیزات و محتوا ، مشکل تازه ای برای دانش آموزان سال آخری ایجاد کرده است .
اما این پایان ماجرا نیست و گویا دردسر ها و مشکلات تازه ای برای قشر دانش آموز که در این سال ها در معرض همه این تغییرات سریع قرار گرفته و فشار هایی را تحمل کرده ، شروع شده است . کلاس دوازدهمی ها سال آینده در کنکور سراسری شرکت میکنند ، در حالی که کتب درسی همه جدید التالیف شده و سال اول اجرا را پشت سر می گذارند .
از سوی دیگر در سنوات گذشته دانش آموزان امتحان حدود ۱۱ درس را در پایه یازدهم و تنها امتحان چهار درس دوره پیش دانشگاهی را به صورت نهایی می دادند و در فرصت یک ساله پیش دانشگاهی فرصت بیشتری داشتند تا خود را برای شرکت در کنکور آماده کنند در حالی که با مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش ملزم به شرکت در آزمون نهایی ۱۰ تا ۱۱ درس در پایه دوازدهم هستند و با توجه به قطعی شدن تاثیر ۲۰ درصد سوابق تحصیلی و نمرات امتحان نهایی در کنکور سراسری ، باید بر کتب درسی تمرکز کنند و با توجه به فاصله کم بین امتحانات و کنکور فرصتی برای کسب آمادگی ندارند .
منبع : ایسنا
پاسخ دهید